Beker Van België tweede ronde

16/10/2019 - 21u45
Sporthal De Komeet, Eeuwfeestlaan 183, 2500 Lier

Verslag

Verslag Proost Lierse – Futsal Team Charleroi uitslag: 3-12

Onze bekerpartij in de volgende ronde was er één tegen titelfavoriet Charleroi. Zij kwamen met nagenoeg twee volledige ploegen afgezakt naar De Komeet. Coach Gessner had slechts 8 aanwezige spelers ter beschikking. Toch deden zij het bijlange niet slecht en Proost kwam zelf tweemaal op voorsprong. Na amper twee minuten rondde Amajoud een schitterende aanval af en vijf minuten voor de rust leek Bouzerda de 2-1 ruststand op het bord te zetten maar een klutsbal die in de rebound toevallig tegen het been van Adnane kwam verraste de nochtans goed spelende Mo Bouri. Rusten werd er dus gedaan met een 2-2 stand.

De tweede helft werd in gang getrapt en het spelbeeld bleef hetzelfde. Tot assistent-ref van dienst slechts geel trok voor de schandalige overtreding van doelman Idrissi. Hij was in de eerste helft ook reeds goed weggekomen toen hij uit zijn doel met twee voeten vooruit op Bouri afging. De ref gesticuleerde bal maar de intentie en het gevaar waar die tackle werd mee gegooid was op z’n minst een oranje kaart… Nu was wederom Bouri alleen op weg naar een doelpunt maar Idrissi besloot van zijn “kunstje” van de eerste helft te herhalen. Weliswaar niet met de voeten vooruit nu maar 0,0% bal en 100% man. We hebben onze beide keepers tegen FTA met véél minder contact en intensiviteit van het veld gestuurd zien worden! Belachelijk dat Idrissi op het veld mocht blijven staan… In plaats van rood voor hun doelman en twee minuten met een man meer te kunnen spelen werd de vrije trap onderschept en in de daaropvolgende counter scoorde Atsouli. Of hoe belangrijk een scheidsrechterlijke beslissing kan zijn… Lierse ging nu volledig kopje onder en de volgende 5 minuten scoorde Charleroi zes keer. Uiteindelijk werd het 3-12.

Volledig weggespeeld en niks te zeggen denk je dan, toch was dit absoluut niet waar. We speelden een goede eerste helft tegen een paar ex-profs van FPHG. Zemmouri blessure, Van Den Bogerd werk, een niet 100% fitte Wilms en een ref die niet consequent was deed ook zijn duit in het zakje. (hoeveel keer ze Bouri en Bouzerda hebben aangetrapt zonder dat de ref ingreep, ik ben na twaalf keer gestopt met tellen…) De twee fouten die Idrissi zich dacht te kunnen permitteren waren daar een groot voorbeeld van. En hij mocht ze zich van de aanwezige leiding permitteren ook! Een 3-12 nederlaag analyseren zonder in eigen boezem te kijken zou maar belachelijk zijn. Natuurlijk hebben we ook fouten gemaakt en gingen de kopjes, na een dubbele achterstand, voor het eerst dit seizoen naar beneden. Gelukkig komen er nu twee weekjes “rust” aan zodat we verder kunnen werken aan het vervolg van de competitie. Op vrijdag 8 november spelen we in De Komeet tegen MC Futsal Hasselt.

Ook onze beloften konden hun wedstrijd niet winnen. Nochtans stonden we drie minuten voor tijd 3-2 voor en we zeker een drietal kansen hebben laten liggen op de 4 en 5-2. Drie minuten voor tijd viel de gelijkmaker en in de laatste minuut pakte de keeper van Schoten nog een 10-metertrap bij een 3-3 stand. In de daaropvolgende omschakeling scoorde Schoten nog een vierde keer. Met onze jonge gasten (slechts één speler van 1999 of ouder) hebben we het die van Schoten zeer moeilijk gemaakt. (drie spelers van de eerste ploeg en 5 van 1999) Het werd 4-3 in een aangename pot futsal en eigenlijk verdienden we gewoon van door te stoten. Nando Van Den Bogaert scoorde tweemaal en Anass Abattoy eenmaal.