Individuele fouten doen Proost de das om

Verslag Futsal Team Charleroi – Proost Lierse

Proost Lierse heeft na 40 minuten wedstrijd zijn meerdere moeten erkennen in de thuisploeg. Charleroi begon verschroeiend aan de wedstrijd en de eerste 10 minuten moesten we ons beperken tot een stugge organisatie én een goede doelman Mohamed Bouri. Gaandeweg werd het evenwicht hersteld en werd het een leuke partij om volgen. Proost speelde op hetzelfde niveau dan de thuisploeg en Dani Wilms zorgde voor de verdiende gelijkmaker en tevens ruststand.

De tweede helft was 30 seconden ver en lieten we ons op een beginnersfoutje betrappen. Dubbele terugspeelbal naar de keeper en Charleroi strafte dit genadeloos af. Vrijwel onmiddellijk daarna werd door een tweede standaardfase de marge op twee doelpunten gezet. Een hoekschop verdween onderkant lat voorbij een kansloze Bouri. Wanneer we dan iets later Rahou een doelpunt in geschenkverpakking aanbieden staan we, tegen deze sterke ploeg, in een quasi uitzichtloze situatie.
We probeerden nog met vliegende keeper maar dat is moeilijk tegen deze ploeg, iets wat coach Zico zijn stokpaardje is. Dat we dan nog drie doelpunten om de oren kregen doet eigenlijk onze goede prestatie wat in het water vallen. De 7-2 eindstand, door Kim Currinckx op assist van Nabil El Bouazzaoui, was enkel nog goed voor hun vertrouwen en statistieken.

We verliezen met veel te overdreven cijfers. De uitslag geeft absoluut de waardeverhouding in de wedstrijd niet weer. Charleroi had het in de eerste helft moeilijk om onze goede organisatie uit verband te spelen. Wat schoten uit de tweede lijn leverden voor de attent keepende Bouri geen probleem op.
De tweede helft maken we het, door onze individuele fouten, Charleroi wel heel gemakkelijk. We geven de match uit handen en topspelers zoals die van coach Zico laten die opportuniteit niet liggen. Voor onze onervaren en jonge ploeg een leerproces. Het inbrengen van enkele beloftevolle spelers was zonder meer geslaagd. Zowel Nabil (assist) en Kim (doelpunt) missen natuurlijk nog de nodige ervaring op dit niveau, maar zij trokken meer dan hun plan en mits de nodige begeleiding kunnen zij dit seizoen misschien de nodige stappen zetten. Volgende week laatste wedstrijd van 2019, thuis tegen Roselies. Hopelijk een voor ons “mooi” weerzien met enkele ex-spelers.

Onze beloften, waar Adil Bouzerda zijn debuut maakte, verloren onterecht met 3-2 van hun leeftijdsgenoten. Rusten werd er met 0-1 gedaan na een doelpunt van Mario Nunes Soares. Slechts één wisselspeler (na het afmelden van Senne en Wouail en de autotrip van 2u) brak ons zuur op. Om 20u aankomen als de wedstrijd moet beginnen en geen deftige opwarming of bespreking is bijna nefast voor een goed resultaat. Toch werd er zeer goed gevoetbald en gestreden met het mes tussen de tanden, en indien we 50 ipv 40 minuten hadden kunnen spelen hadden we volgens mij altijd de drie punten gepakt.
Nabil El Bouazzaoui scoorde drie minuten voor tijd de 3-2.