Intense derby eindigt met valse noot

Met een goedgevulde sporthal en geslaagd VIP-diner werd de derby op gang gefloten. Lang zou het niet duren eer de nul van het bord was en Anik zette na 4 minuten een eerste keer de zaal op z’n kop. Meyers had geen verhaal op de harde knal. Malle was niet van de slag, integendeel, Van Parys scoorde amper 2 minuten later de gelijkmaker. Het spel ging goed op en neer en de bedrijvige Ouaddouh eiste de bal op. Ondertussen lagen zowel Qoli en Sababti naast het veld bij onze kiné’s. Resultaat : Sababti blessure aan de adductoren en Qoli zijn seizoen zit erop met een teenbreuk. Tot overmaat van ramp werd ook El Ouamari met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd na een trekfout op de doorgebroken Dillien. 10 minuten bezig en nog slechts één wisselspeler over… Malle haalde in de man meer situatie niet direct een voordeel. Op achterstand komen was geen optie maar dat gebeurde op de 14de minuut toch door Dillien. En na 17 minuten scoorde Didi de 1-3 na een perfect omgezette 10-meter. Die zesde fout was zéér discutabel… Toch zette hij de ruststand niet op het bord, die eer was weggelegd voor Anik die zijn tweede van de avond maakte. Rusten met 1-3 of 2-3 is een wereld van verschil.

In de tweede helft ging Lier ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker en Malle werd gedurende die hele helft voor eigen doel gedrukt. Echt uitgespeelde kansen konden we niet direct creëren en Malle bleef geconcentreerd in positie staan. Toen 3 minuten voor tijd Kasmi met een tackle langs achter in het strafschopgebied van Meyers werd getorpedeerd had geen van de aanwezige scheidsrechters “iets” gezien. De terechte strafschop en gele of rode kaart kwam er niet (en de vijfde fout ook niet waardoor Malle de overige 3 minuten nog zonder fout hadden moeten doorkomen). Beide refs durfden hun verantwoordelijkheid niet nemen… Dat Dillien in minuut 39 de bal nog ontfutseld en de 2-4 in het lege doel loopt maakt hun beslissing nog zuurder.

Proost Lierse heeft onverdiend verloren. Een gelijkspel was een juiste uitslag geweest. De topper van de speeldag baarde qua spelniveau een muis maar spannend en intens was hij wel. Niemand van de aanwezige toeschouwers heeft zich ook maar één moment verveeld. Jammer dat het scheidsrechterlijke trio nog op een minder niveau acteerden. Ik heb niet de gewoonte van dit aan te halen maar dit was echt bedroevend. De tweede tegen de derde in de stand verdiende veel meer dan dit. Ook bij de beloften werd de ref wel 6 keer gecorrigeerd door beide ploegen.

Verder nog een speciale vermelding voor “man van de match” Steven Dillien. Alle lof voor twee doelpunten, een assist en aan de basis liggen van de terechte rode kaart werden teniet gedaan door de schandalige overtreding op onze doelman Joevin Durot. Een bewuste actie die maar één kleur verdiende, diep rood! Zulke zaken horen niet in het futsal thuis, beter gezegd, bij geen enkele sportactiviteit…

Onze beloften gaven één minuut voor tijd de overwinning uit handen, eindstand : 2-2