Joevin Durot, held van Lierse !

Proost Lierse heeft de topper van de speeldag gewonnen met 2-1 en nestelt zich stevig in de top 3.
Met een uitstekende 18 op 18 werd er niet meer verloren sinds 23 november, beter nog met 6 overwinningen op een rij, met als uitschieters de 2-5 overwinning op Antwerpen en de winst tegen het ongeslagen Halle-Gooik, heeft het een mooie reeks neergezet.

Zoals ik vorige week aankondigde dat “de weken van de waarheid” in het verschiet lagen, hebben we voorlopig de waarheid aan onze kant gekregen. De demonstratie in de 2de helft vorige week trok zich vanavond door in een spannende en open wedstrijd. Een topper waardig in de eerste helft met ploegen die mekaar waard waren. Na 5 minuten opende Grello de score en was de thuisploeg op achtervolgen aangewezen. Gooik ging op zoek naar een tweede doelpunt maar dat was buiten Joevin Durot gerekend. Durot hield met enkele mirakelsaves zijn netten schoon en als klap op de vuurpijl scoorde hij na 12 minuten een weergaloos doelpunt. Buitenkant voet en met een heerlijke curve draaide de bal voorbij een kansloze Zaramello. De beste kansen waren nog voor Halle Gooik maar de grootste kans verdiende een beter lot. Anik onderschepte de bal en met een heerlijke lob vanop zo’n 18 meter spatte de bal op de kruising uiteen. 1-1 was een mooie ruststand in een spectaculaire pot futsal!

In de tweede helft maakte Halle Gooik duidelijk dat ze niet waren gekomen om punten te verliezen. Lier werd voor eigen doel gedrukt en Durot moest zijn internationale klasse bovenhalen om hen het scoren te beletten. Lier stond organisatorisch op punt en probeerde via snelle counters Zaramello te bedreigen. Bouri kwam twee keer dichtbij een mooie kans en Anik tot tweemaal toe met een treffer aan de voet maar scoren deden ze niet. Bij Halle Gooik ontbrak het ook aan efficiëntie, ze kregen uitgelezen kansen maar sommigen werden onbegrijpelijk gemist of er stond een fenomenale Durot in de weg. Met nog 7 minuten te spelen werd de Gooikse doelman mee in de opbouw gezet en amper 2 minuten later werd dit afgestraft. Durot, ja weer hij, gooide de bal over de mee opgekomen Zaramello in de loop van Anik en die scoorde in het lege doel. 2-1 met nog 5 minuten te spelen. Fuentes zette alles op alles om een eerste nederlaag van het seizoen te vermijden maar Gooik bleef uitgelezen kansen missen of…U raadt het al, ze kwamen Joevin Durot tegen…

Proost Lierse sloot een memorabele maand februari af. Winst tegen Morlanwelz, winst op FTA en winst tegen Championsleague deelnemer Futsal Project Halle Gooik. Het scoorde daarin 11 keer en kreeg slechts 4 doelpunten tegen. De volle tribune kreeg waar voor haar geld en zag de Lierse gladiatoren zegevieren. Gevochten met volle overgave om een resultaat te behalen. En wat voor één! Volgende week wacht de lastige verplaatsing naar Gelko Hasselt waar ze zeker niet gerust zullen zijn in een goed afloop. En geef hen maar eens ongelijk…

Ook onze beloften stuurden hun tegenstanders puntenloos naar Halle. De eindstand was daar 3-2 zodat we de 6 punten konden thuishouden!