Lier zet Moeskroen op 10 punten

Proost Lierse heeft in een beladen duel gisteren drie belangrijke punten behaald. De wedstrijd kon nochtans niet slechter beginnen want na amper 1 minuut kwam Moeskroen op voorsprong. Amajoud en Wilms veegden 10 minuten later de achterstand uit in een voorsprong. 2-1 ruststand in een partij waar het opviel dat Moeskroen niet echt de intentie had om zelf te voetballen. Constant op eigen helft terugzakken om de snelle omschakeling te hanteren, en Proost maar opboksen tegen een muur van organisatie om een opening te vinden.

Zelfde spelbeeld in de tweede helft tot Bouzerda er 3-1 van maakte. Plots bleken die van Moeskroen toch te willen voetballen en op amper twee minuten tijd stond de stand weer in evenwicht. De resterende zeven minuten van de partij zou de stand nog acht keer wijzigen. Lierse liep uit naar een 7-3 voorsprong en vanaf dan scoorde elke ploeg op zijn beurt een doelpunt, wat resulteerde in een 9-5 eindstand.

We lieten ons mee in het spel van Moeskroen voeren. Te traag en niet sprankelend genoeg. Toch was dit zeker nodig om hun strakke organisatie uit verband te spelen en daarom dat de wedstrijd lang spannend bleef. Op het moment dat we dit dan wel deden scoorden we dan ook vier doelpunten op evenveel minuten. Het belangrijkste waren echter de drie punten en niks anders, we zetten Moeskroen nu op 10 punten en nestelen ons netjes in de middenmoot. Laatste thuiswedstrijd van 2019 is op 20/12 tegen Roselies.