Lier zet zijn voet naast landskampioen ondanks verlies

Verslag Proost Lierse – Futsal Project Halle Gooik Uitslag 3-5

Proost Lierse is er net niet in geslaagd om te stunten tegen een slim Halle Gooik. Onze individuele foutjes werden aan 100% afgestraft. Gooik recupereerde een aantal geblesseerde spelers in het vooruitzicht van hun Champions League deelname volgende week. Bij Lier was iedereen present en gemotiveerd om de landskampioen het vuur aan de schenen te leggen.

De wedstrijd startte direct aan een hoog tempo en in de beginfase waren het beide doelmannen die voorkwamen dat de nul reeds vroeg van het bord werd geveegd. Schoten van Qoli (2x),Bouri en Zemmouri werden voortreffelijk gepareerd door doelman Redivo. Hij bewees zijn status van beste doelman in Frankrijk van het afgelopen seizoen. Langs de andere kant toonde ook Zemmouri zijn kunnen op doelrijpe pogingen van Diogo, Patias en Carello. Na 13 minuten maakte Patias waarschijnlijk zijn makkelijkste doelpunt uit zijn carrière. Zemmouri stond plots in niemandsland en Patias legde de bal in het lege doel. Lang kon Halle Gooik niet genieten van deze voorsprong want amper één minuut later hingen de bordjes weer in evenwicht. Zemmouri deed het nu wel uitstekend en speelde de bal door op Bouri waardoor ook doelman Redivo zich in niemandsland bevond. Aan de tweede paal werd Bouzerda uit het oog verloren en onze topschutter twijfelde niet. In de 17de minuut toonde Diogo zijn klasse en met een schicht in de winkelhaak bracht hij zijn ploeg terug op voorsprong. Één minuut later volgde reeds de 1-3. Na balverlies van Qoli twijfelde Diogo niet om zijn tweede in evenveel minuten te maken. Ruststand 1-3

De tweede helft was net begonnen en de wedstrijd leek gespeeld. Na een onterecht gekregen intrap profiteerde Halle Gooik optimaal van de desorganisatie. Bernardes met de snelle intrap naar de ingelopen Patias en het stond 1-4. De mannen van Gessner waren allesbehalve aangeslagen want Wilms scoorde bijna onmiddellijk tegen. In de omschakeling bediende Zemmouri, de oprukkende Bouzerda en zijn millimetervoorzet naar de tweede paal was perfect op maat. Vijf minuten later “mocht” Van Den Bogerd zowat alles en iedereen voorbijlopen en was de aansluiting compleet. Bouzerda was de doelpuntenmaker van dienst. Hét kantelmoment van enig punt(en)gewin was de niet gefloten strafschop op Bouri. Hij werd op de achterlijn duidelijk onderuitgehaald maar de ref, die nochtans zeer goed gepositioneerd stond, deed of zijn neus bloedde. Proost zette nu alles op alles en Wilms speelde vliegende keeper. Twee minuten voor tijd werd Qoli door een duw van Carello een beetje uit evenwicht gebracht en verloor zo de bal waardoor Diogo schitterend de 3-5 binnen knalde.

8 doelpunten in een goede en spannende wedstrijd en daarbij veel volk in de tribune en cafetaria was een ideale tijdsbesteding op een vrijdagavond. De toeschouwers hebben zich geen moment verveeld… Lierse start met een 4 op 12 maar dat had evengoed 7 op 12 kunnen zijn. Een punt was vandaag niet onverdiend geweest desondanks de klasse van de tegenstander. Hopelijk kan Halle Gooik de eer van het Belgische futsal in Europa hooghouden wanneer ze de komende dagen het beste van zichzelf zullen laten zien in de Champions Leaugue. Wij duimen alvast in een goede afloop! Ook wil ik de supporters van Halle Gooik bedanken voor de talrijke opkomst en hun sportiviteit, alsook voor de aangename sfeer achteraf. Ik hoop ook dat alles goed gaat met de mevrouw die tijdens de eerste helft de bal vol in het aangezicht kreeg.

De beloften konden weer niet winnen en verloren met 2-5. Nochtans kwamen zij verdiend op voorsprong en speelden zij een goede wedstrijd maar het gebrek aan trainingsactiviteit komt het samenspel niet ten goede. Imad Belhadj en Nabil El Bouazzaoui scoorden.