Lierse blijft steken op een draw.

Verslag Eisden Dorp – Proost Lierse uitslag: 4-4

De voor Lier altijd lastige verplaatsing (met dank aan onze partner CNS die voor ons voor het nodige vervoer zorgde) naar het moeilijk bespeelbare Eisden is uitgemond in een gelijkspel. Eisden speelde zoals we het kennen, loerend op de snelle omschakeling waarbij spits Elalji zich bliksemsnel aan één van de twee doelpalen opstelt en van daaruit probeert te scoren. Zihiroui opende na 5 minuten de score voor Eisden en amper één minuut later was daar Elalji die de 2-0 op het bord zette. Wat zette Lier daartegenover? Snel, aanvallend en beweeglijk futsal maar het tikkeltje geluk ontbrak en doelman Jacobs pareerde de Kempense pogingen. Als klap op de vuurpijl was daar weer Elalji om Lier op een 3-0 achterstand te zetten. Eisden trok nu helemaal in een egelstelling en de aanvalsgolven leverden niks op zodat we met een 3-0 gingen rusten.

In de tweede helft was het al Lier wat de klok sloeg. Eisden kreeg geen aanval meer in mekaar gebokst en het was wachten tot er uiteindelijk een Liers doelpunt viel. In de 30ste minuut kon Bouri doelman Jacobs verschalken en 4 minuten later werd de aansluitingstreffer gescoord door Wilms. Twee minuten voor tijd vond de ref dat zijn moment gekomen was en floot een onbestaande handsbal en tevens de zesde overtreding van Lier. Claessen faalde niet vanop de 10-meter lijn. In de voorlaatste en laatste minuut zorgden Qoli en Amajoud voor de Pallieters toch voor gerechtigheid en zo eindigde de wedstrijd op 4-4.

Dit punt voelt toch aan als een nederlaag. Eisden is welgeteld twee keer over de middellijn geweest tijdens de tweede helft. Ze konden met GROTE hulp van de ref van dienst bij een 3-2 stand nog één keer scoren, nét op het ogenblijk dat de gelijkmaker in de lucht hing. Gelukkig kwam die gelijkmaker er toch maar die laatste Lierse goal had eigenlijk een verdiende driepunter moeten opleveren. Het Limburgse doel werd gans de tweede helft belegerd met vliegende keeper, vlotte combinaties en schoten uit de tweede lijn. Een goede doelman Jacobs samen met de paal en deklat en daarbij een ref die niet op niveau was, kosten ons twee dure punten.
Een overduidelijke zesde fout in ons voordeel niet fluiten, een handsbal en zesde fout aan Eisden geven die er in geen duizend jaar één was (volgens de nieuwe regelementen), een zuivere dubbele terugspeelbal op de keeper niet zien en zijn collega aan de overkant, die ervoor gefloten had, herroepen enz… Maar de ref met alle zonden beladen zou ook niet eerlijk zijn, we moeten als spelers ook in de spiegel durven kijken. Onze slappe start en de manier waarop Eisden Dorp drie keer mag/kan scoren geeft stof tot nadenken. Laat dit voor iedereen een goede les zijn zodat we volgende week tegen landskampioen Futsal Project Halle Gooik er van de eerste minuut tegenaan gaan!

Ook onze beloften konden hun wedstrijd niet winnen. Het werd 3-2 in een aangename pot futsal. Redouane Aquichouh en Kim Currinckx scoorden.