Lierse laat zich ringeloren in Hasselt

Proost Lierse stond voor een lastige verplaatsing naar Gelko Hasselt. Zij stonden in de rangschikking net onder Lier met 4 punten minder. Proost startte de wedstrijd furieus en na de eerste beste uitgespeelde aanval scoorde Dendane de openingstreffer. 6 minuten ver en 0-1. Hasselt probeerde er wel iets van te maken maar de organisatie van Lier stond goed en ze vingen de stereotiepe aanvallen van de thuisploeg goed op. Net wanneer de 0-2 in de lucht hing vond de ref het nodig om Hasselt een handje te helpen. Een overduidelijke schwalbe van Wagemans leverde volgens ref Bylois (die van bijna aan de middellijn oordeelde) een strafschop op. De tweede ref die vlakbij de fase stond en deze het best kon interpreteren reageerde niet op de duik van Wagemans. Beslija had geen moeite met dit onrecht en zette netjes om.
Lier was niet in het spel van de voorbije weken maar controleerde de wedstrijd en gaf geen krimp. Het spel ging voor het overige netjes op een neer in een evenwichtige partij. Iets voor de pauze had geen enkele ref de duidelijke hands van een Hasseltse speler na een sliding gezien. Zo kreeg Lier dus geen terechte penalty… Één minuut voor de rust knalde Aiyoub dan toch de verdiende voorsprong op het bord, rusten gingen we met 1-2.

Vlak na de pauze geven we op een domme manier onze voorsprong weer uit handen, Wagemans legt simpel binnen. Op de 30ste minuut “mocht” Kaddouri het verschil maken. De bal wordt simpel in twee passes van linksachter naar rechtsvoor gespeeld en Illias puntert hem zuiver in de hoek. In dezelfde minuut laat heel Proost zich ringeloren en nu gaat de bal via de onderkant van de lat binnen. Drie minuten later zorgt Kasmi voor de aansluitingstreffer en amper twee minuten daarna zet Hasanbegovic na slecht uitspelen de marge terug op twee. Nauwelijks afgetrapt is het weer Kasmi die scoort en Lier zet Hasselt nu zwaar onder druk maar tot de gelijkmaker komt het niet. Twee minuten voor tijd zorgt een onderschepte bal ervoor dat Beslija met een lob vanop eigen helft de 6-4 eindstand vastlegt.
Hasselt is ons zwart beest. Drie keer tegen gespeeld dit seizoen en drie keer verloren. Ook drie keer die absoluut niet nodig waren, Hasselt heeft geen betere ploeg dan die van ons en we kijken er al naar uit om een revanche te pakken in de Play-off. Na 18 op 18 weet Proost Lierse weer wat verliezen is. En ik wil zeker Hasselt niet te kort doen met hun overwinning, deze was verdiend maar Lier heeft verloren van zichzelf. Drie individuele fouten en de denkbeeldige strafschop deden ons vanavond mede de das om.
Alsook het vuur waarmee Hasselt wel en wij niet speelden. Volgende week wacht in de Komeet Eisden Dorp, hopelijk is het vuur dan terug.