Lierse speelt geen onaardige wedstrijd maar verliest met hoge cijfers

Verslag Futsal Project Halle Gooik – Proost Lierse

Zonder de geschorsten Anas Bouzerda en coach Kurt Gessner heeft Proost Lierse, ondanks de zware cijfers, best een goede partij futsal neergezet. Het klinkt een beetje contradictorisch wanneer je 9-1 verliest maar door een goede organisatie heeft het tot in de 12de minuut geduurd eer Patias er met een schicht onderkant lat, onhoudbaar 1-0 van maakte. Lierse kreeg in die eerste helft een viertal goede kansen waarvan die van Soufiane Abattoy het meest zwanger was van een doelpunt, zijn knal spatte uiteen op de paal. Exact één minuut voor de rust haalde Zemmouri met een schitterende reflex de bal uit zijn doel na een schot van De Bail, jammer genoeg belande het leer in de voeten van Patias en die twijfelde niet, 2-0. Meteen ook de ruststand.

In deze tweede helft bleef Proost georganiseerd spelen en kreeg enkele halve kansjes, het spel was iets frivoler en wat hoger op de helft van de tegenstander. Het was echter Bernardes die Lier op een quasi onoverbrugbare achterstand zette na een afgeweken schot, Zemmouri had nog een ultieme reflex maar was toch kansloos. Lierse probeerde met een vijfde veldspeler en Dominique Ernst kwam dicht bij de 3-1 maar Xuxa redde en De Bail strafte de tactiek af met een lob vanop 30 meter, 4-0. Luttele seconden later deed ook Dujacquier zijn duit in het zakje en stond de forfaitscore op het bord. Van minuut 27 tot minuut 37 slikten we geen doelpunt en werd de bal bij momenten, ook wanneer we met drie “beloften” speelden, netjes op niveau rond getikt.  Dat we op 3 minuten van het einde nog 4 goals slikken maakt de nederlaag zuurder dan ze is. Vermoeidheid, concentratieverlies en uiteraard de kwaliteit van de tegenstander was zonder twijfel een slechte cocktail… Joy Van Den Bogarde zorgde 10 seconden voor tijd voor de 9-1 eindstand.

Verliezen tegen een profclub en 12 profspelers is geen schande. Voor de eerste helft had onze coach een tactisch plannetje klaar en dat rendeerde zelfs tot na de rust. Ook de inbreng van spelers die er al een wedstrijd met hoge intensiteit met de beloften hadden opzitten, resulteerde maar in één tegendoelpunt wanneer zij met 4 op het veld stonden. Nog veel werkpuntjes aan maar met het oog op volgend seizoen voor ons een belangrijk gegeven. Volgende twee weken geen wedstrijd voor ons, de eerstvolgende is 7 februari naar een herboren Jette.

Onze beloften speelden tegen de leiders een volwassen en tactisch sterke wedstrijd en verloren m.i. onterecht met 2-1. Rusten werd met 0-1 gedaan na een doelpunt van Adil Bouzerda. Slechts twee wisselspelers ter beschikking en de wetenschap dat er nog drie jongens met de a-ploeg mee gingen…
Emir moest in de eerste helft geen enkele bal pakken. De tweede helft liep zoals gehoopt en Halle Gooik had wel balbezit maar was ongevaarlijk. Een houdbare bal op een hoekschop zorgde voor de 1-1 en een, sorry voor mijn woordspeling, maar door een lullige goal in geschenkverpakking kreeg Halle Gooik de overwinning in de schoot geworpen. Jammer want wij verdienden meer, veel meer…