LIERSE VERGEET KANSEN AF TE MAKEN

In een goed gevulde sporthal speelden beide clubs voor het thuisvoordeel in de Play-offs. Dat ze tegen elkaar uitkwamen was sinds vorige week bekend en Lier had genoeg aan een gelijkspel om dit te verwezenlijken. Bouri, Sababti en Dendane waren terug beschikbaar, Ajouaou en Anik niet.

De wedstrijd kon voor Lier niet slechter beginnen want na 8 minuten stond het reeds 2-0 in het krijt na doelpunten van Rahou en Arslan. Twee vermijdbare goals en we waren zwaar op achtervolgen aangewezen. Nochtans was de partij perfect in evenwicht maar het geluk en de efficiëntie ontbrak. We trapten twee keer op het doelhout maar in de laatste minuut van de eerste helft was het wel raak toen Kasmi aan de tweede paal Claus kansloos liet. In dezelfde minuut kregen we een identieke mogelijkheid maar nu mistte Kasmi de unieke kans op de gelijkmaker. Ruststand 2-1 en daar was vooral Charleroi heel blij om.

Exact hetzelfde spelbeeld na de pauze, twee ploegen die mekaar waard waren met mogelijkheden aan beide kanten. Claus heeft een ultieme redding op een schot van Kasmi en voorkomt de gelijkmaker. Ook daarna treffen we weer het doelhout en dit overkomt ook Ghislandi na een mooie actie. Voor hem was het echter uitstel in plaats van afstel en op de 32ste minuut omspeeld hij na Liers balverlies Durot. Joevin had geen kans en 3-1. Lier greep naar de vliegende keeper en Charleroi kon niet anders dan verdedigen. Vier minuten voor tijd loonde deze aanpak en kon Bouri de aansluitingstreffer maken. Charleroi werd verder onder druk gezet maar met de twee kansen die volgden werd iets te onzorgvuldig mee omgegaan. 20 seconden voor tijd kregen we de ultieme kans op de 4de plaats maar de loepzuivere counter werd net niet af gemaakt.

Charleroi wint het thuisvoordeel. Mits de nodige details in ons voordeel hadden uitgedraaid hadden we niet verloren. De eerste twee goals werden nogal makkelijk toegestaan en dan was het de ganse wedstrijd achtervolgen. We hebben er alles aan gedaan, tot in de laatste seconde. Het is dus op 26 april Proost-Lierse – Futsal Charleroi in de Play-offs. De volgende ronde zit er voor beide ploegen in, kansen zijn dus fifty-fifty.

Onze beloften trekken de lijn van hun goede spel van de laatste weken door en wonnen met 3-4.