Middenmoot als Kerstcadeau

Verslag Proost Lierse – Futsal My Cars Roselies

 

De intenties van Roselies waren duidelijk. Drie punten halen en zo Proost uit de Play-offs houden. Zij begonnen in overdrive aan de wedstrijd en de eerste 10 minuten hadden we het moeilijk. Gaandeweg werd het evenwicht hersteld en kwam de thuisploeg beter opzetten. Amajoud zette een paar keer zijn rechtstreekse tegenstander in de wind maar zijn vizier stond niet goed afgesteld. Dat van Dani Wilms wel en hij bekroonde zijn goede eerste helft met een verdiend doelpunt, 1-0 en tevens ook de ruststand.

 

De tweede helft nam Lierse resoluut het spel in handen en Roselies had het nu moeilijk. Zonder de geschorsten Bouri en Qoli stond het collectief als een blok. De 2-0 werd gezocht maar niet gevonden, tot 10 minuten voor tijd. In een knappe organisatie zorgde Adil Bouzerda voor enige ademruimte. Hij debuteerde bij de a-ploeg na zijn transfer van Schoten en stond pas twee minuten op het veld toen hij in de backlijn en met één beweging twee verdedigers op het verkeerde been zette en de bal voorbij een kansloze Claus knalde. Roselies probeerde vanaf nu met vliegende keeper en de coach zette zichzelf in de ploeg. We hielden stand en kwamen een paar keer goed weg maar misten ook drie keer de kans om de score verder uit te diepen. Proost Lierse bezorgt, met een plaats in de middenmoot, zichzelf een mooi Kerstcadeau !

 

Een belangrijke overwinning met de strijd om het behoud. We mogen nu zelfs al naar de ploegen die net boven ons staan kijken en met hen concurreren voor een plaatsje in de Play-offs. Vrijdag 10 januari spelen we onze eerste wedstrijd van 2020. We treden aan in onze eigen Komeet tegen de buren van Malle. De enige échte Derby Van De Kempen. Zijt maar zeker dat Belmans en co 2020 beter willen inzetten dan de competitie toen Lierse een uitzichtloze situatie nog wist om te buigen in winst !

 

Onze beloften, konden de drie punten ook thuishouden. Het werd een magere maar verdiende 1-0 via Younes Dahan. Het doelpunt viel pas 10 minuten voor tijd. Tijdens de eerste helft mistten we de efficiëntie om de wedstrijd dan al te beslissen. Drie, vier échte kansen om te scoren niet afmaken en je krijgt een moeilijke wedstrijd. Roselies bleef zo hopen op een goed resultaat. Gelukkig bleven we gedisciplineerd voetballen en kwam dus uiteindelijk de verdiende overwinning tot stand.

 

Spelers, coaches, technische staff en bestuur wensen onze sympathisanten, sponsoren en vooral onze supporters prettige feestdagen en een succesvol 2020 !!