Off-day voor de Pallieters

Verslag Proost Lierse – KK Malle Beerse

Proost Lierse heeft gisteren zijn meerdere moeten erkennen in een goed spelend Malle. Een Malle met Ait Salah, Bouzambou, Nesen, Kasmi, Haid El Assiri en doelman Meyers of niet is een wereld van verschil. Vorige week waren deze spelers tegen Jette niet van de partij en waren dus extra gemotiveerd om revanche te nemen na de thuisnederlaag in de heenronde. De eerste helft was zeer gelijk opgaand en beide ploegen waren dan ook elkaars evenknie. Na amper 10 seconden moest Meyers al vol aan de bak na een schot van Zemmouri en de rebound van Bouzerda. Toch was het Malle dat na 6 minuten de score opende via Ait Salah. Balverlies op de helft van Malle luide een perfect uitgevoerde counter in. Net wanneer sommige supporters de kantine al opzochten en de ruststand op 0-1 zou eindigen “kreeg” Kasmi alle ruimte aan de tweede paal en scoorde zo één van de makkelijkste doelpunten uit zijn carrière. Niet 0-1 maar 0-2 ruststand dus, een mentale dreun die tot in de 2de helft zou door zinderen.

De tweede helft was amper 30 seconden ver en we lieten ons als ploeg ringeloren. Haid El Assiri draaide van zijn man weg en de volledig vrijstaande Kasmi tekende voor zijn tweede treffer en de 0-3. Amper 20 seconden later lag de wedstrijd in een definitieve plooi toen Bouzambou balverlies van Zemmouri afstrafte en er 0-4 van maakte. Proost probeerde wel met een vijfde speler maar echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Wanneer dan bij een intrap voor Malle, door ons gewisseld wordt en daarmee de hele flank openligt en zo in een één tegen drie situatie komen, begint de score wel zuur te worden. Kasmi “mocht” zijn hattrick maken en zo de forfaitcijfers op het bord zetten.  Wanneer we 3 minuten voor tijd weer in een één tegen drie situatie kwamen stond de eindstand vast, 0-6 via Haid El Assiri.

Conclusie? Malle maakte geen fouten en wij veel te veel om een wedstrijd te kunnen winnen. Malle was beter, uitgekookter, slimmer en heeft verdiend gewonnen. Zo doelpunten weggeven kan niet op het hoogste niveau. Dat we kansen afdwongen en kregen, en daarmee Meyers een 15-tal reddingen op zijn conto had staan maakte zelfs niet uit. Te veel spelers haalden hun niveau niet en dat is tegen dit Malle een “dodelijke” cocktail. Volgende week naar Futsal Project Halle Gooik, hopelijk kunnen we daar tonen dat de wedstrijd van gisteren een “off-day” was want dat we veel beter kunnen dan dit, hebben we dit seizoen al meermaals laten zien.