Proost kan het gemis van een halve basisploeg niet opvangen

In een goed gevulde sporthal mocht thuisploeg Noorderwijk zeker niet verliezen. Met vier op zes in hun laatste twee wedstrijden kon alsnog de top acht en de Play-Off gehaald worden. Bij Proost Lierse was die eindronde al een paar weken binnen na een uitstekend seizoen. We konden vandaag niet rekenen op Bouri, Ajouaou, Sababti en Dendane. Bij de niet 100% fitte Kasmi werd de selectie nog aangevuld met twee beloften die al een ganse wedstrijd in de benen hadden.

De wedstrijd kon voor Lier niet beter beginnen want Aiyoub liet de wenkende kans niet liggen en scoorde de 0–1. El Fashi speelde een sterke wedstrijd en bekroonde deze met de gelijkmaker. Durot kwam op vraag van coach Zico al snel mee hoog spelen en na een slechte inspeelpass kon El Fashi met een 35-meter lob zijn tweede scoren. Onmiddellijk ging Lier op zoek naar de gelijkmaker maar weer maakten we zelf een fout en nu kon El Ghaadaoui afstraffen. 3–1 ruststand.

Ook na de rust bleef Lier met vliegende keeper spelen en Noorderwijk kon niet anders dan verdedigen. El Attabi mocht zijn nummertje doen en opnieuw was het El Ghaadaoui die na vijf minuten in de tweede helft de 4–1 aantikte. Voor de 5-1 deed Lier weer een duit in het zakje en El Fashi verovert de bal en gaat alleen op het lege doel af.

Lierse miste meer dan een halve basisploeg. En met drie individuele fouten rolden we de rode loper uit voor de Noorderwijkse selectie. Ook de rode kaart voor Aiyoub (2x geel voor protesteren) deed meer slecht dan goed. De laatste 10 minuten werden twee beloften ingezet en die deden het meer dan behoorlijk. Real won verdiend en behoudt zo haar kans op de PO.