Proost Lierse scoort half dozijn

Omdat FTA thuis niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Roselies veroverde Proost Lierse opnieuw de derde plaats na een 6-2 overwinning tegen ZVK Eisden Dorp.
Lier had geen kind aan Eisden en na amper 3 minuten scoorde Dendane reeds de 1-0. Daarna werden door de thuisploeg enkele doelrijpe mogelijkheden vakkundig de nek omgewrongen en na 10 minuten was alles te herdoen toen topschutter Elalji met een lucky goal zijn 25ste van het seizoen maakte. 2 minuten voor de rust sloegen in evenveel minuten Sababti en Anik toe.
Rusten werd gedaan met 3-1.

Na de pauze ging Eisden op zoek naar de aansluitingstreffer maar Durot stond pal. Het gemiste kansenfestival van Proost bleef duren tot Qoli na 29 minuten wedstrijd de 4-1 scoorde. Met de moed der wanhoop probeerde Eisden terug in de wedstrijd te komen en dat lukte gedeeltelijk met een perfect uitgevoerde counter. Meerburg rondde die mooi af, Durot was kansloos. Eisden probeerde de laatste 7 minuten met vliegende keeper maar dat gebeurde zonder overleg en werd niet bijzonder goed uitgevoerd. 2 minuten voor tijd nam Dendane met zijn 2de van de avond de laatste twijfels weg. En amper een minuutje later bekroonde Kasmi zijn goede wedstrijd met een verdiende treffer.

Eindstand 6-2 en zo werd de uitschuiver in Hasselt goedgemaakt. Eisden was geen partij voor Proost Lierse en mits wat meer efficiëntie had de score in de dubbele cijfers kunnen oplopen. Volgende week wacht de altijd moeilijke verplaatsing naar Moeskroen. Kunnen we daar de 3 punten meenemen doen we, omdat er een paar onderlinge wedstrijden zijn in de top van het klassement, de beste zaak van de speeldag en ligt de 2de plaats binnen handbereik.