Proost Lierse uitgeschakeld in de beker

december 9, 2018

De topper van de bekerspeeldag werd in Hasselt gespeeld. Het plaatselijke Gelko en het frivole Proost Lierse probeerden zich te plaatsen voor de kwartfinale. De wedstrijd kon voor Lier niet slechter beginnen en na amper twee minuten was het al op achtervolgen aangewezen door een treffer van Wagemans. Proost leek in de beginfase het best geïnspireerd en kwam drie minuten later verdiend langszij via Anik. Hasselt speelde traag, sloom en zonder vuur wat door Anik werd afgestraft met een tweede Lierse treffer en de daarbij horende voorsprong. Hasselt veerde daarn iets op maar wat flauwe schoten en een knal die Joevin via de paal in corner duwde, was het toch Lier dat de partij volledig naar zijn hand zette. Er werd dan ook terecht gerust met een 1-2 voorsprong.

Net wanneer we dachten dat we de wedstrijd in een definitieve plooi konden leggen, “mocht” Hamza Zaaf in de zesde minuut van de tweede helft de gelijkmaker scoren. Twee minuten later kon Lier opnieuw achtervolgen nadat Kaddouri op counter niks in de weg werd gelegd en zo de 3-2 aantikte. Na een foutje in onze verdediging scoorde Wagemans acht minuten voor tijd zijn tweede van de avond en Kaddouri deed één minuut later hetzelfde. Vijf minuten voor tijd zorgde Dendane voor de 5-3 en wanneer doelman Durot op “wandel” gaat en de 5-4 binnen knalt worden het toch nog drie spannende slotminuten. Lier gaat verwoed op zoek naar de gelijkmaker en Hasselt wordt verder voor eigen doel gedrukt maar tot scoren komt het niet meer. Het is in tegendeel Hasselt, dat na de rode kaart van Qoli voor een fout, de eindscore op 6-4 brengt via Sleypen.

Hasselt was zeker te pakken als we met meer grinta hadden gespeeld. Het slome futsal van Gelko werd achteloos overgenomen en toen het nodig was konden we die knop niet meer omzetten. We verliezen niet alleen een plaats in de kwartfinale maar we verliezen ook een mooie affiche tegen FP Halle Gooik.