Proost Lierse verplettert Real Noorderwijk !

Proost Lierse had na de bekeruitschakeling en het slechte resultaat in de Benecup (waarbij het in beide wedstrijden 10 doelpunten te slikken kreeg) iets recht te zetten. Lier heeft stillaan de reputatie om in de derby’s hard uit te halen, remember de 6-2 van vorig seizoen en de ruime 1-9 en 7-2 overwinningen tegen Malle. Nochtans kwam Real door hun eerste overwinning van het seizoen van vorige week met vol vertrouwen naar Lier voor de derby en de drie punten. Real geraakt stilletjes aan terug op volle sterkte en wil weg van de degradatieplaatsen. Jammer voor hen botsten zij op een goed georganiseerde ploeg die haar kansen voor 50% afwerkten. Met een veelzeggende 8-0 overwinning (had ook gewoon 15-0 kunnen zijn) verpletterde Lier Real Noorderwijk tot een club in crisis. Met als enige lichtpuntjes keeper Morad, El Fashi en Ali Bouri.
Nochtans begon Real niet slecht aan de wedstrijd en El Fashi kreeg twee mooie kansen maar zijn vizier stond niet goed afgesteld. Lier zette daar een goede organisatie en zuiver spel in balbezit tegenover. De eerste echte mogelijkheid kwam via Bilal Bouri maar hij besloot net naast. Na 6 minuten was het dan prijs voor de thuisploeg via Ajouaou die er als de kippen bij was om een foutje van Real af te straffen. Tot de 15de minuut hielden beide teams mekaar in evenwicht met wat kleine mogelijkheden aan elke kant. Bilal Bouri scoort via Dahmani de 2-0. Meteen ook de ruststand en misschien een ietwat gevleide dubbele stand maar de voorsprong is zeker verdiend.
 
De tweede helft is nauwelijks 3 minuten bezig wanneer Bilal Bouri, met een mooi doelpunt, de 3-0 op het bord knalt. Ali Bouri krijgt vlak daarna de kans op de 3-1 maar de oudste van de 3 broers die het wedstrijdblad bevolkten, is niet zo trefzeker als de jongste. Coach Luypaert van Noorderwijk vraagt en krijgt een time-out in de hoop van de wedstrijd te redden. Helaas voor hem en Real is het Lier dat verder uitloopt via een schitterende treffer van Anik Aiyoub. Boeken toe. Een minuutje later prikt ook Mohamed Kasmi zijn goaltje mee. Morad Talhoui probeert met man en macht zijn netten schoon te houden maar werd volledig in de steek gelaten door zijn eigen ploegmakkers. Wanneer hij dan oog in oog staat met Aiyoub voor een 10-metertrap, toont hij zijn trots met deze onschadelijk te maken. Proost speelt met zijn tegenstander en op 2 minuten laten ze nog driemaal de netten trillen. Aiyoub met zijn tweede , seizoensrevelatie Abdelhakim Sababti en nogmaals Aiyoub leggen de eindscore van de niet overdreven 8-0 vast.
 
Proost Lierse won oververdiend de derby tegen Real Noorderwijk. Het scoorde 8 keer, kreeg geen goal tegen, trapte nog drie keer op de paal en vijf keer tegen de lat. Een ploegprestatie avant la lettre. Soms is zulke prestatie als een praline, om duimen en vingers van af te likken.
Maar wat gezegd van Real Noorderwijk ?? De gelatenheid die ik bij sommige spelers e.d. zag was hallucinant. Sportieve felicitaties gekregen van voorzitter Eddy, sportief directeur Andy en nog andere medewerkers. Ik weet als geen ander wat je allemaal moet doen om een club in competitie te houden. Om de juiste omkadering te scheppen en de tijd en moeite die je doet om dit te verwezenlijken. Ik was fier op de prestatie van onze ploeg maar had gisteren ook empathie voor de mensen aan het roer van Real. Gelukkig zie ik het met deze mensen met Real nog goedkomen maar ik vermoed dat zij de eindejaarsfeesten liever anders hadden ingezet.
 
Onze volgende thuiswedstrijd gaat door op 11/01/2019 tegen Futsal My Cars Roselies. We wensen onze trouwe supporters prettige feestdagen en een voorspoedig 2019 toe !