Puntendeling juiste weergave van de wedstrijd

Verslag Proost Lierse – Futsal Jette         uitslag: 4-4

Ook in de derde thuiswedstrijd van het seizoen kon Lier de drie punten niet thuishouden. De eerste twee gingen, na een goede partij van onze jongens nog verloren tegen twee topclubs, dan zou Jette het kind van de rekening worden. Na een lange en weinig inspirerende studieronde opende Jette de score via Ezziani. Vijf minuten later zette Amajoud de score weer in evenwicht. Lang kon Lier niet genieten van de gelijke stand want vier minuten later stond Jette op een comfortabele 1-3 voorsprong. Hachem en Pereira scoorden. Gelukkig kon Qoli voor de rust nog milderen. 2-3 ruststand.

De tweede helft was net op gang gefloten en Nsis zette de marge terug op twee doelpunten. Proost zette nu alles op alles en Jette werd teruggedrukt op eigen helft. Bouri scoorde op de 24ste minuut knap tegen en vijf minuten voor tijd zetten de jongens van Kurt Gessner de scheve situatie recht. Amajoud met zijn tweede van de avond. In die laatste vijf minuten namen beide ploegen, voor de driepunter, de nodige risico’s wat beide keepers nog meermaals aan het werk zetten. Maar de wedstrijd bleef steken op een gelijkspel, eindstand 4-4.

Moeten we nu blij zijn met dit punt omdat we de ganse wedstrijd op achtervolgen waren aangewezen, of verliezen we twee punten vanwege te weinig efficiënt?  Eigenaardig genoeg kan Jette zich hetzelfde afvragen. Dit Jette is een goede ploeg met getraind futsal. Looplijnen, stilstaande fasen, alles werd uitgevoerd zoals op training. De tweede helft was volledig voor Lier maar uiteindelijk doet onze keeper in de laatste minuut nog twee cruciale reddingen. Een puntendeling lijkt me dan ook terecht. Toch moeten we ook naar onszelf kijken. We moesten eigenlijk vier keer meer scoren. 100% kansen MOETEN er gewoon in. Twee onmisbare kansen alleen aan de tweede paal, alleen voor de keeper enz… Als we zulke kansen afmaken krijgen we een “makkelijke” wedstrijd. En met makkelijk bedoel ik dan voor onszelf, nu hebben we altijd al een “moeilijke” gehad. Volgende woensdag 16 oktober wacht onze eerste bekeropdracht van het seizoen. Tegen het sterke blok van coach Zico zullen we moeten trachten van een ronde verder te gaan. Daarna twee weekjes tijd om een evaluatie van de seizoenstart te maken en de batterijen op te laden!

Onze beloften mistten Mechqouq (ziek) El Aboutti (werk) en Currinckx (blessure). Onze jonge gasten werden compleet overdonderd. Het werd 2-8 voor Jette. Met drie jongens van 16 jaar en Indy onze keeper van 15 jaar, zullen we nog wel eens dergelijke uitslagen krijgen. We kunnen er alleen maar van leren maar dan moeten alle neuzen wel in dezelfde richting staan en de “anciens” futsal willen spelen. Voor pleintjes- of straatvoetbal vinden we spelers genoeg…