Spelerskern update

Tijdens de winterstop had ons bestuur de handen vol om verschillende transfers in goede banen te leiden. Om uiteenlopende redenen en na evaluatie van de spelerskern vonden we de volgende oplossingen in ieders belang het beste.
 
Bilal Bouri is op zijn 16de, twee en een half jaar geleden naar Lier gehaald vanwege zijn enorm potentieel. Op 6 maanden tijd werd hij overgeheveld naar de A-kern en daar hebben onze vorige coaches zeer goed met hem gewerkt. De club geloofde in zijn kwaliteiten en gaf hem de kans op het hoogste niveau en in een eerste ploeg. Bilal kon de lokroep van andere clubs en hun spelers niet weerstaan en besloot nood te hebben aan andere lucht. Als club betreuren wij dit uiteraard, maar wij hebben begrip voor zijn visie en toekomstplanning.
 
Yassine Qoli was als enigste Franstalige speler in de kern misschien wel een beetje toe aan een nieuwe uitdaging. Ook voor de club, die sinds dit seizoen een andere weg is ingeslagen, was het beter om eerlijk met Yassine te communiceren en hem een vrije transfer te gunnen naar geïnteresseerde clubs. Al bij aanvang van het seizoen zat er één club bijna wekelijks aan zijn mouw te trekken. Dat hij dan toch voor Moeskroen heeft gekozen verbaasde ons ten zeerste. Zij halen in ieder geval een topper, als speler en vooral ook als mens!
 
Wouail Mechqouq paste niet in de toekomstplannen van de club. Een zeer getalenteerde speler met een geweldig potentieel. Zo kenden we hem bij onze club 3 jaar geleden al. Jammer genoeg is zijn ontwikkeling niet gelopen zoals we hadden gehoopt. Dan is het tijd om te bekijken wat voor beide partijen de beste oplossing is. Er werd onmiddellijk contact opgenomen met Futsal Project Aarschot en één dag later was zijn overgang in kannen en kruiken. Een ambitieuze club die bovenaan van het klassement speelt en waar hij hopelijk de nodige progressie kan maken. Bij Wouail zit “het” erin, aan de technische staff van FPA om “het” eruit te krijgen!
 
Nabil El Bouazzaoui was pas sinds deze zomer bij onze club. Heel ambitieus naar zichzelf toe en bereid om te investeren in een futsalcarrière. Dat sprak ons natuurlijk aan, Proost Lierse staat erom bekend een goede neus voor jonge talenten te hebben, en we besloten ook Nabil de kans te geven zich te tonen. Nabil heeft zeker kwaliteiten, anders speel je niet bij de U19 van België, maar ook hier vonden we het beter dat iemand als hij in een ambitieuze eerste ploeg speelt waarin hij zijn talenten kan etaleren. Er werd contact gezocht met verschillende clubs en Nabil had het beste gevoel bij Futsal Besiktas Gent.Een mooi project en dito uitdaging voor hem!
 
Qua inkomende transfers was het eerder een rustige mercato.
 
We haalden in november reeds Dominique Ernst van City Pirates en Soufiane Abattoy (ex Halle Gooik).
Ook Kim Currinckx werd in de a-kern opgenomen en heeft de achterstand, na het missen van een ganse voorbereiding, bijna opgehaald. Hij kreeg van Gessner de tijd om zich voor te bereiden en zal zich nu in de ploeg moeten knokken!
Verleden maand werd toptalent in tweede, Adil Bouzerda getransfereerd van United ’76 Schoten. Adil werd het hof gemaakt door verschillende toppers maar wil op een serene manier aan zijn carrière werken. Met Kurt en Umut krijgt hij volgens ons de perfecte leermeesters!
Mario André Nunes Soares kwam ook in november en is nog zo’n talent waar we in geloven. Juiste ingesteldheid en de drive om door te groeien naar een vaste plek in de A-kern. Wij gaan hem die kans geven, hij moet ze pakken!
En vanaf januari hebben we een brok ervaring ter beschikking met Hassan Abroum (o.a. ex Lille en Thulin).
Ook Khaled Oulichki is nog speler van Proost Lierse. Een week nadat Khaled zijn contract ondertekende sloeg voor hem het noodlot toe. Een zware knieblessure en een ellenboogbreuk hielden hem tot dusver van het parket.
 
Wij zijn dus net als andere clubs met ons huiswerk bezig en willen voor zowel onze club als onze (ex) spelers het beste. Het futsalwereldje is zo klein dat we mekaar wekelijks tegenkomen. Wij willen dan ook onze ex-spelers alle succes in de toekomst toewensen en tegelijkertijd onze nieuwe spelers een warm welkom heten!