Proost krijgt lesje in efficiëntie

Proost Lierse heeft in zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen een lesje in efficiëntie gekregen.

Het opportunistische Jette had aan een paar dolle minuten en doelman Vandenheede in het bijzonder, die een groot aandeel had in de driepunter van de Brusselse club, genoeg om Lierse knock-out te meppen.

Jette startte furieus en het Lierse vijftal snakte even naar adem. Seghers moest een paar keer gepast tussenkomen. Het evenwicht in de ploeg werd echter snel hersteld en wat volgde was best een aangename en spannende partij om volgen. Desondanks het goede spel en de resem kansen van de thuisploeg werd er in de eerste periode niet gescoord. 0-0 was dan ook de niet-logische tussenstand.

De tweede helft begon als een kopie van de eerste en Lierse ging op zoek naar een verdiend doelpunt. Het was echter Jette dat op de counter een eerste keer scoorde en amper één minuut later kregen we een mentale tik door een tweede Brussels doelpunt. Lier ging een beetje onzorgvuldig op zoek naar een aansluitingstreffer en dat speelde in de kaart van het counterende Jette. Tussen de 31ste en de 34ste minuut werd de match dan in een definitieve plooi gelegd. Jette profiteerde optimaal door drie keer te scoren. Schluss, over en out, boeken toe. Dat Kamal El Hassani drie minuten voor tijd de eerredder nette was zelfs geen pleister op de Lierse wonde. In de laatste minuut kregen we nog een zesde binnen wat het feest bij de tegenpartij alleen maar groter maakte.

Als we de helft van onze kansen tijdens de eerste helft afmaakten dan was ik nu waarschijnlijk een ander soort verslag aan’ t maken. Zelfs bij een 0-5 achterstand creëerden we vier open doelkansen maar als je de bal niet in de netten jaagt kan je niet winnen. Vandenheede is voor mij waarschijnlijk de beste doelman van België en gisteren heeft hij dit ook aan iedereen laten zien. Toch moeten we vooral de hand in eigen boezem steken. Als iets niet onmiddellijk lukt moeten we teruggaan naar de basis, geduldig blijven, opbouw verzorgen, momenten afwachten, kansen creëren en vooral die kansen afmaken.

Uw reporter ter plaatse,

Paul.