Proost Lierse pakt kwalificatie in bekerderby

Proost Lierse heeft zijn eerste opdracht van het seizoen tot een goed einde gebracht.
In een goed gevulde sporthal De Komeet schakelde het de buren van Solona Ranst uit in de beker.

We kregen meteen een serieuze verwittiging want de eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers maar hun vizier stond nog niet op scherp. Ook de tweede kans was voor hen maar voor open doel werd onbegrijpelijk gemist. Het werd meteen duidelijk dat Solona niet van plan was om ons de kwalificatie cadeau te doen… Proost speelde echter organisatorisch nagenoeg zoals het moest zijn en de beide Lierse viertallen voerden in de eerste helft de tactische richtlijnen van onze coach tot in de puntjes uit. Na 6 minuten werd het dan toch 1-0 via Jawad Yachou. Ingestudeerde intrap en Kim Currinckx knalde op de vuisten van de bezoekende goalie, de afgeweerde bal kwam via een verdediger voor de voeten van Jawad en die liet keeper Janssens kansloos. 2 minuten later scoorde Jawad bijna zijn tweede maar de paal behoede Ranst van een dubbele achterstand. Uiteindelijk kwam die er toch op naam van Adil Bouzerda. Hoekschop via Kamal El Hassani voor Lier en Adil knalde onhoudbaar in de winkelhaak.
Vlak voor de pauze zorgde Mario Soares er nog voor dat Solona niet kon scoren en gingen we rusten met een 2-0 voorsprong. Een juist moment om ons te tonen dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

De tweede helft was amper afgetrapt en Anas Bouzerda kreeg een mooie kans op de 3-0, Janssens kwam gevat tussen. Solona kreeg een opportuniteit dicht bij doel via vrije trap maar Robbin Seghers weerde de knal perfect af. Solona “kreeg” de bal maar Lier had de wedstrijd in handen, ei zo na rondde Mario een solo af maar in extremis schoof Knaepkens zich voor het leer in doel kon belanden. Het was slechts uitstel want één minuut later was het wel raak. Op hoekschop knalde Kim Currinckx in het dak van het doel onhoudbaar voorbij keeper Janssens. Een geruststellende 3-0 tussenstand. Dat was echter buiten het team van Dirk Spaepen gerekend want amper één minuut later tekende Celis voor de 3-1.
Seghers had geen verhaal tegen zijn lage schuiver. Ranst ging op zoek naar de aansluitingstreffer en de vliegende doelman werd ingeschakeld. Tot tweemaal toe kreeg Seghers, vanuit een uittrap, de kans op een vierde Liers doelpunt maar zijn pogingen mistten precisie. Adil testte met een harde knal nogmaals de vuisten van Janssens en ook Kamal en Anas gingen hun kans. Jammer genoeg zonder succes.
Voor Anas was het echter uitstel want uiteindelijk scoorde hij mooi vanop eigen helft via de paal toch.
Match definitief gespeeld en de kwalificatie voor de volgende ronde was nu een feit.

Dat onze buren van deze bekerderby gebruik wilden maken om zich te tonen hadden we verwacht.
Een dikke pluim voor Solona Ranst maar al bij al was het voor Proost Lierse een verdiende kwalificatie. Opdracht volbracht dus. Tactisch en organisatorisch speelde Lierse een goede partij en er werd op de juiste momenten gescoord. Een hoopvolle prestatie voor onze eerste competitie- en thuiswedstrijd tegen Futsal team Jette van volgende week!

Uw reporter ter plaatse,

Paul.